Ertbruggestraat 1
2110 Wijnegem
Routebeschrijving

NIEUWS

 • Griepvaccinatie 2020

  Op volgende momenten kan u ZONDER AFSPRAAK langskomen op de praktijk voor uw griepvaccinatie: Donderdag 15 oktober: 19u30 – 20u30 Woensdag 21 oktober: 10u00 – 11u30 Dinsdag 27 oktober: 8u30 – 10u00 Zaterdag 31 oktober: 9u00 – 10u00 Vrijdag 6 november: 11u30 – 13u00 Wegens...Lees meer
 • Afspraken via online agenda weer mogelijk

  Vanaf 1/7/2020 is het weer mogelijk om online afspraken te maken. Dit zowel voor de dokters, de verpleegkundige, de diëtiste en de vroedvrouw/kinesist/perinataal counselor.Lees meer

Praktische info

GMD

Elke patiënt kan zijn huisarts vragen zijn GMD (Globaal Medisch Dossier) samen te stellen en op te volgen. Het verzamelen van al je gegevens door één huisartsenpraktijk draagt bij tot een verhoogde kwaliteit van de zorg voor je gezondheid.

Wie een GMD heeft bij één van de dokters, heeft het recht op een hogere terugbetaling door de mutualiteit voor een consultatie bij alle dokters van de praktijk. Dit financiële voordeel bedraagt 30% van het remgeld (d.i. wat u niet terugbetaald krijgt). Patiënten ouder dan 75 jaar genieten dit voordeel ook in geval van een huisbezoek. Het supplement van de avondraadpleging (4,00 euro) wordt voor houders van een GMD volledig terugbetaald door de mutualiteit.

Resultaten

Voor het opvragen van resultaten stuurt u bij voorkeur een mail (info@huisartsenwervehoef.be). Wij beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk met een woordje uitleg. Bij afwijkende resultaten zullen wij u vragen een afspraak te maken om het verdere beleid te bespreken.

U kan eventueel ook contact opnemen tijdens het beluurtje:

 • dr. De Wachter: 10u00 – 10u30 (03/353.06.90)
 • dr. Van Gorp en dr. Legon: 10u30 – 11u00 (03 /353.06.90)

Afspraak

Om het afsprakensysteem zo efficiënt mogelijk te laten verlopen zodat u zo weinig mogelijk moet wachten, zouden wij u het volgende willen vragen:

 • Kom tijdig op uw afspraak.
 • Begrijp dat wanneer een afspraak voor 1 persoon wordt gemaakt er ook maar 1 persoon kan onderzocht en behandeld worden. Gelieve dan ook meerdere afspraken te maken indien u met meer dan 1 persoon op consultatie komt.
 • Indien u consulteert voor een probleem dat vermoedelijk meer tijd vraagt (ECG, verzekeringsonderzoek, gesprek, attest voor de sportclub,…), gelieve dan steeds telefonisch een afspraak te maken en dit te vermelden zodat voldoende tijd kan worden voorzien.
 • Indien u voor meer dan 1 probleem consulteert, gelieve dit aan het begin van de consultatie te melden. Zo kan de arts, in samenspraak met u en in functie van de voorziene tijd het meest dringende probleem behandelen.

Voorschriften & attesten

Gelieve geen attest of voorschrift telefonisch of per mail aan te vragen. Dit zal steeds geweigerd worden.

 • Om correct medisch advies te kunnen geven is het belangrijk dat u op consultatie komt als u medicatie nodig heeft. De dokter geeft voldoende voorschriften mee tot een volgende controle vereist is.
 • Uw dokter mag enkel attesten schrijven die volledig stroken met de waarheid. Valse attesten zullen steeds geweigerd worden.
 • Voor het invullen van attesten en formulieren is informatie en tijd nodig. Wij vragen u hiervoor op afspraak te komen.

e-Health

Wij bewaren je medische gegevens in een elektronisch medisch dossier (EMD). Dit heeft verschillende voordelen:

 • Je dossier is overzichtelijk en je gegevens worden centraal bewaard.
 • De informatie kan vlot gedeeld worden tussen de zorgverleners die je behandelen.
 • Dubbele onderzoeken worden vermeden.

Dankzij het delen van je EMD kan een dokter van wacht of spoeddienst nagaan welke onderzoeken je al onderging, welke geneesmiddelen je neemt en welke vaccinaties je kreeg.

Artsen en andere zorgverleners mogen je gegevens echter niet delen zonder jouw toestemming. Je huisarts registreert dit voor jou wanneer je jouw eID, kidsID of ISI+ kaart laat inlezen op consultatie.

Privacy

Huisartsenpraktijk Werve Hoef hecht groot belang aan de bescherming van uw persoonsgegevens.
We verwerken uw persoonsgegevens met de nodige zorg en aandacht voor de veiligheid hiervan.

Lees hier de privacyverklaring van onze praktijk: Privacyverklaring Werve Hoef