Ertbruggestraat 1
2110 Wijnegem
Routebeschrijving

NIEUWS

 • Vertrek dr. Charlotte Legon

  Beste patiënten, De voorbije 3 jaar heb ik hier heel graag gewerkt en jullie met plezier geholpen en verzorgd. Nu is er een nieuwe uitdaging op mijn pad gekomen, en vanaf 1 juli 2021 start ik als huisarts in een groepspraktijk in Ekeren. Tot die...Lees meer
 • Vervoer van en naar het vaccinatiecentrum in Malle

  Mensen met beperkte mobiliteit mogen zich laten vergezellen door een begeleider als ze zich laten vaccineren. Heb je toch problemen om in het vaccinatiecentrum te geraken? Laat het aan de gemeente weten via het nummer 03/288 21 65 of mail naar vc@wijnegem.be. Er wordt dan...Lees meer

Wat we doen

GMD+: uw persoonlijk preventieplan (check-up)

Uw persoonlijk preventieplan bepaalt welke gezondheidsrisico’s u loopt, welke erfelijke aandoeningen voor u belangrijk zijn en of leefstijlaanpassingen en vaccinaties nodig zijn. Voor uw preventieplan spreekt u best een aparte raadpleging af met de verpleegster. Als voorbereiding vult u deze vragenlijst in en brengt u deze mee op uw consultatie. De verpleegster zal dit met u overlopen en de nodige afspraken met u maken.

Bevriezen

Uitstrijkje

Dit onderzoek wordt nog slechts 1x per 3 jaar terugbetaald. In sommige gevallen is het aangeraden dat dit vaker gebeurt.

Verwijderen parelwratjes

U dient deze behandeling thuis voor te bereiden en hiervoor moet meer tijd worden voorzien.

Vaccinaties

   • Griepvaccinatie:  Griep is een besmettelijke ziekte van de luchtwegen. Gemiddeld wordt 1 op de 10 mensen ermee besmet. Meestal genees je vanzelf na enkele dagen dankzij voldoende rusten. Bij sommige mensen kan griep ernstige gevolgen hebben.  Vaccinatie is de beste manier om je tegen griep en de gevolgen daarvan te beschermen. Ben je gevaccineerd, dan is de kans dat je griep krijgt veel kleiner. Krijg je toch griep, dan word je met een vaccinatie minder ziek en is de kans op complicaties zoals een longontsteking veel kleiner. De Vaccinatie gebeurt best jaarlijks. De beste periode om je te laten vaccineren is tussen 15 oktober en 15 november. Sommige patiëntengroepen komen in aanmerking voor volledige terugbetaling (65 plussers; zwangere vrouwen; mensen met diabetes of aandoeningen van longen, hart, lever of nieren; mensen in een instelling of woonzorgcentrum; mensen die in de gezondheidssector werken; mensen die samenwonen met risicopatiënten of die zorgen voor kinderen jonger dan 6 maanden). Het vaccin is op voorschrift. Haal het tijdig in huis zodat u het kan meenemen op uw consultatie. Als u koorts heeft mag u het vaccin niet laten zetten. Als u verkouden bent mag u zich wel laten vaccineren.
   • Pneumococcen: Deze bacterie veroorzaakt longontstekingen. Risicopatiënten worden best gevaccineerd. Vraag advies aan uw arts.
   • Basisvaccinatie van kinderen: De vaccins zijn gratis maar niet steeds voorradig in de praktijk. Gelieve hiervoor tijdens het beluurtje een afspraak te maken en te vermelden dat u hiervoor komt. Zo kunnen we de voorraad controleren en u een nodeloze verplaatsing naar de praktijk besparen.
   • Reisvaccinatie: Elke vaccinatie is mogelijk, behalve voor gele koorts. Sommige vaccins moeten maanden voor vertrek worden gegeven, vraag dus tijdig advies. De vaccins zijn op voorschrift en niet voorradig op de praktijk.
   • Herhaling tetanusvaccin: Als u uw basisvaccinatie hebt gehad is een herhaling noodzakelijk elke 10 jaar. Als dit niet het geval is of bij een open wonde vraagt u best advies aan uw arts. Het vaccin is gratis en voorradig op de praktijk.
   • Bescherming van uw pasgeboren/verwachte (klein)kind tegen kinkhoest: Ouders en mensen die in nauw contact (zullen) komen met een pasgeboren baby worden geadviseerd zich te laten vaccineren tegen kinkhoest ter bescherming van het pasgeboren kind dat nog onvoldoende immuniteit heeft opgebouwd. Het vaccin is op voorschrift en is voorradig op de praktijk.

Bloedname

Dit kan op afspraak bij de verpleegkundige. Om een nodeloze verplaatsing te vermijden komt u best nuchter. U mag wel wat water drinken.

EKG

Dit kan ook bij de verpleegster. Gelieve de juiste optie te kiezen in het keuzemenu bij het maken van een afspraak. Hiervoor moet meer tijd worden voorzien.

Infiltraties

In sommige gevallen van gewrichtsproblemen is een infiltratie aangewezen. Uw huisarts kan u hier meer informatie over geven en zo nodig deze infiltratie uitvoeren.

Uitspuiten oorstoppen

Hiervoor zal de arts u adviseren eerst enkele dagen verzachtende druppels in uw oor te druppelen. Zo kan de prop er gemakkelijker uitkomen. Druppel nooit een vloeistof in het oor zonder eerst een arts te raadplegen. Het kan onherstelbare gehoorschade veroorzaken!